+358 44 251 2827 hello@avosorsa.com

Tiedostojen kuvaustiedot ovat hyödyllisiä hakukoneille ja sivustosi käyttäjille

WordPressiin on sisäänrakennettu ominaisuus metatietojen lisäämiseen kuviin, videoihin ja muihin tiedostoihin. Tämä metadata helpottaa ylläpitämään tiedostoa ja se on hyödyllinen hakukoneille. Metadata auttaa myös näkövammaisia ymmärtämään sivujesi sisältöä.

WordPressiin on helppo lisätä kuvia, videoita ja muuta mediasisältöä eri tavoilla. Tosiinaan esimerkiksi kuvien käsittelyyn kuluva aika johtaa siihen, että hakukoneiden metatietoja ei muisteta tai ehditä täyttämään asianmukaisesti. Näiden tietojen avulla hakukoneet ymmärtävät sivujesi sisältöä paremmin ja tämä parantaa viestintääsi sekä luo parempia käyttökokemuksia sivustosi vierailijoille.

Ja mikä tärkeintä, tuo enemmän vierailijoita sivustollesi ilman ylimääräisiä Euroja markkinointiin. Tässä ohjeessa kerromme kuvien metatietojen merkityksen sekä ohjeet näiden tietojen täyttämiseen tehokkaasti ja kerralla oikein.

Ohje mediatiedoston lisäämiseen ja kuvaustekstien täyttämiseen

Metadataa ovat kuvaustekstit, jotka tulee lisätä kaikkiin mediatiedostoihin. Tässä esimerkissä lisäämme tiedot verkkosivulla julkaistavalle kuvalle..

Vaihe 1: Siirry WordPress verkkosivustosi ohjausnäkymässä kohtaan ”Media” ja valitse ”Lisää uusi”.
Vaihe 2: Valitse haluamasi kuva tai muu tiedosto ja siirrä se mediakirjastoon
Vaihe 3: Syötä tiedoston kuvaustiedot tiedostolle. Tiedoston kuvaustietojen selvennykset sekä mallikuvan jo täytetyistä tiedoista näet alapuolelta:

Esimerkki WordPress mediakirjastossa kuvalle täydennetyistä tiedoista:

Liitteen tiedot – mitä tietoa syötän kuvan tietoihin?

URL – Kuvan suora www -osoite. Osoitteen kirjoittaminen verkkoselaimeen avaa vain kyseisen kuvan selaimeesi.

Otsikko (Title) – Otsikkokenttään kirjoitetaan kuvan tai tiedoston otsikon. Tätä otsikkoa käytetään WordPressin mediakirjastossa sisäisesti mediatiedostojen lajitteluun.

Kuvateksti (Caption) – Tämä on kuvateksti, jonka haluat näyttää kuvan tai tiedoston yhteydessä sivustolla. Yleensä kuvateksti näytetään esimerkiksi kuvan ylreunassa tai kuvan ulkopuolella.

Vaihtoehtoinen teksti (Alt text) – Vaihtoehtoinen teksti näytetään kun käyttäjän selain ei löydä esimerkiksi kuvaa tai käyttäjä ei halua ladata kuvia selaimessaan. Esimerkiksi Google hakukone käyttää tätä tunnistetta hakutuloksissa.

Kuvaus (Description) – Tämä teksti voidaan näyttää tiedostosi (esim. kuva) liitteenä. Voit syöttää kuvaukseen haluamasi määrän lisätietoja. Kuvaus voi olla taustalla oleva tarina, kertomus mistä tai miten kuva on otettu tai miten haluat kuvaa jaettavan. Voit jopa lisätä linkkejä tähän kuvauskenttään.

Hyödyt tiivistettynä:

  • Nämä tiedot auttavat hakukoneita ymmärtämään mistä kuvassa on kyse tai mihin kuva liittyy.
  • Tietojen perusteella hakukone osaa näyttää kuvan oikeassa yhteydessä antamiesi hakusanojen perusteella.
  • Voit käyttää näitä tietoja taustoittamaan tarinoita, selventämään valokuvia ja näin teet sisällöstäsi mielenkiintoisempaa käyttäjille.
  • Kuvan tai videon metatietodot auttavat näytönlukijoita käyttäviä näkövammaisia ymmärtämään esimerkiksi mitä kuvassa näkyy.
  • Kuvien ja videoiden sekä muiden tiedostojen katselu on mielenkiintoisempaa ja  helpommin löydettävissä.

Vinkit kuvien tallentamiseen

  • Kun tallennat useamman kuvan mediakirjastoon käytä Leikkaa – Liitä toimintoa apuna. Tämä nopeuttaa tietojen tallentamista.
  • Käytä samoja aina valittuja avainsanoja, termejä ja sanamuotoja välttäen lukuisia erilaisia sanan taivutusmuotoja. Tällöin viestität hakukoneille täsmällisempää sisältöä.

Tarvitsetko apua verkkosivuston tai verkkokaupan kehittämisessä?

Kaikki ohjeemme ovat yhteensopivia Elegant Themesin teemojen kanssa.

Mikäli et ole asiakkaamme voit hankkia yhden maailman käytetyimmistä WordPress teemoista itsellesi siirtymällä teeman valmistajan kotisivuille tästä.

Varmuuskopioi tai siirrä verkkosivusto toiselle palvelimelle helposti

Etkö löytänyt etsimääsi?

avosorsa on puujalkakäännös avoimen lähdekoodin ohjelmista.

Pin It on Pinterest

Share This